Galériák


 • Városmajori Nap
  Színes, változatos programokkal két év után újra megrendezésre került a Városmajori Nap. Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.
 • Teraszkoncertek a VMKK-ban
  Hangulatos teraszunkon kellemes jazz zene szólt a Slam Poetry és a Jazzy 287 közreműködésével. Köszönjük az élményt! A program az Nemzeti Kultúrális Alap támogatásával valósult meg.
 • ASzakkör hímző, mézeskalács-készítő és gyöngyfűző csoportjainak alkotásaiból készült kiállítás nyílt meg a június 21-én a Váci Mihály Kulturális Központban.
  Az eseményen Mészáros Szilárd igazgató úr köszöntötte a vendégeket.A tárlatot Sármány Antónia a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának módszertani referense nyitotta meg.Fellépett az Alvégesi Népdalkör, citerán közreműködött Sárossy Sarolta.Az ingyenesen megtekinthető kiállítás július 7-ig várja az érdeklődőket!
 • Év végi bemutató a Városmajori Művelődési Házban
  A Városmajori Művelődési Ház biztosította a helyszínt 2022. június 17-én a diszlexia-terápiában részt vett gyerekek év végi bemutatójához. A rendezvény az Integratív Medicina Kft. szervezésében valósult meg.
 • Feleségek felesége – Pódiumest Szendrey Júlia emlékére
  A Petőfi Klub keretein belül létrejött Feleségek Felesége című nagysikerű eladást láthatta a kedves közönség az Alvégesi Művelődési Házban. A darab Szendrey Júliának állított emléket.
 • Zárófoglalkozás a mézeskalácskészítő szakkörben
  A Múzeumfaluban került sor az Alvégesi Művelődési Ház és a Butykai Közösségi Ház közös zárórendezvényén, amelyen ütőfás mézeskalácsokat készítettek. Az elkészült művek megtekinthetőek lesznek a Váci Mihály Kulturális Központban a2022. június 21-én nyíló ASzakkör hímző, mézeskalács-készítő és gyöngyfűző csoportjainak alkotásaiból készült kiállításon.A program a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósult meg.A kiállítás megtekinthető: 2022. július 7-ig.
 • Szépkorúak Akadémiája
  Kőműves Zsuzsanna Judit, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának klinikai szakpszihológusának előadásával véget ért a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozata. Ez év szeptembere óta 12 előadást hallhattak az érdeklődők például az e-recepttel, az egészséges életmóddal, a fogyasztóvédelemmel, valamint a nyugdíjas klubokkal kapcsolatosan. Az aktív résztvevők oklevélben részesültek a program zárásaként. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Kelet Magyarországi … Olvass tovább
 • Bábszínház a Jósavárosban
  Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület Mozgó Bábszínház projekt keretében a Burattino Bábszínház előadását láthatták a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulói a Jósavárosi Művelődési Házban június 13-án.
 • Népzenei nap Borbányán
  Népzenei napot tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskola kisiskolásai részére a Borbányai Művelődési Házban június 13-án.A gyerekek interaktív hangszeres bemutatón vettek részt, melyet Kovács László hangszerkészítő és zenepedagógus tartott. Az előadást népzenei szakkör is követte, Hajdú Ágota zenepedagógus vezetésével. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Csoóri Sándor Alapjának pályázati támogatása jóvoltából valósult meg.
 • Ballagás a Városmajorban
  A Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye a Városmajori Művelődési Házban búcsúztatta az iskolába induló nagycsoportosokat.
 • Táncdalest a Városmajorban
  Felejthetetlen élményben volt része azoknak, akik ellátogattak a Városmajori Művelődési Házba 2022. június 8-án. A közönség együtt énekelte a régi nagy slágereket Rozsnyai Gyuri bácsival és kedves vendégével, Endrődi Évával. A koncert közönségsikerrel zárult, sokan táncra perdültek a produkció alatt.
 • Fények, színek kinek-kinek
  Fények, színek kinek-kinek címmel nyílt meg a Benczúr Gyula alkotókör kiállítása június 8-án a VMKK aulájában.Az eseményen Mészáros Szilárd igazgató úr köszöntötte a vendégeket.A tárlatot H. Németh Katalin grafikusművész nyitotta meg.Közreműködött: Hekmann Erzsébet. Az ingyenesen megtekinthető kiállítás július 3-ig várja az érdeklődőket! Alkotók: Dr. Lukács Edit,Hajzer Gábor,Háziné Szikora Éva,Házi György,Katona Zsuzsa,Leskuné Varga Mária,Ibronyi Minya Éva,Pelyvás … Olvass tovább
 • Petőfi Klub – Feleségek felesége | Pódiumműsor Szendrey Júlia emlékére
  Helyszín: Alvégesi Művelődési Ház, 4400 Nyíregyháza, Honvéd u. 41. Dátum: 2022.06.17. A Petőfi Klub keretein belül soron következő produkció a kort megidéző látványvilágban, a zene és az irodalom egységében hozza közelebb hozzánk Szendrey Júlia egyéniségét, mely párhuzamban van a kor szabadság vágyával. A modernkori nő magyar úttörője példát állít elénk jellemével és bátorságával. 2022. június … Olvass tovább
 • Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak
  Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak című kocsmaáriáját láthatta a Váci Mihály Kulturális Központ közönsége június 3-án a Lehozzuk Önnek a csillagokat programsorozat keretei között Thuróczy Szabolcs fantasztikus alakításában!
 • Népzenei szakkör Borbányán
  A Borbányai Művelődési Ház népzenei szakkörén vettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola 4. osztályos tanulói június 2-án.A gyerekek Hajdú Ágota népzene pedagógus vezetésével citera és furulya hangszereket szólaltattak meg. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Csoóri Sándor Alapjának pályázati támogatása jóvoltából valósul meg.
 • Szépkorúak Akadémiája
  Ma is érdekes előadás várta a Szépkorúak Akadémiájának látogatóit!Pázmány Viktória, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagja beszélt a Speciális Olimpiai Mozgalomról Magyarországon és Nyíregyházán.A szezon utolsó előadásán – két hét múlva -, június 15-én vehetnek részt; kihívásról, depresszióról és megoldásokról lesz szó.
 • Botanikus előadás a Városmajorban
  A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kert fennállásának 50. évfordulója alkalmából filmvetítéssel egybekötött előadást tartott Boronkay Ferencné Ágika néni a Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, Boldogság Kertje címmel június 1-én a Városmajori Művelődési Házban.
 • Gyermeknap a Kölyökvárban
  Az Északi Eszterlánc Óvoda Kerekerdő Tagintézményből 60 gyermek érkezett a Kölyökvár gyermeknapi programjára.Fantasztikusan érezték magukat a gyerekek!
 • Ha neked is fontos a környezeted védelme
  “Ha neked is fontos a környezeted védelme” című pályázati kiállítás nyílt meg az ÉAK Nonprofit Kft. szervezésében a Váci Mihály Kulturális Központban május 30-án.Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és Petró Árpád, az ÉAK Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket és adta át a díjakat az ügyes kezű gyerekeknek.A pályamunkák június 7-ig tekinthetők meg a VMKK … Olvass tovább
 • Városmajori gyereknap
  A Városmajori Művelődési Ház látta vendégül a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény csoportjait május 30-án gyermeknap alkalmából.A lurkók először Olajos Gábor vidám dalait hallgathatták meg, majd az izgalmas sorversenyt aszfaltrajzolás követte.A gyerekek a végén kis ajándékkal és sok élménnyel gazdagodva távoztak.
 • Válótársas
  A Válótársas című előadást láthatta a VMKK közönsége május 28-án.Köszönjük a tartalmas estét Pokorny Liának, Gönczi Dorkának, Schmied Zoltánnak és Varga Zsoltnak!
 • Gyermeknap Borbányán
  A Borbányai Művelődési Ház több helyszínén látta vendégül a Petőfi Sándor Általános Iskola Gyermeknapi Zsibongás elnevezésű rendezvényét.
 • A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművelők Egyesületének közgyűlése
  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművelők Egyesületének közgyűlését tartották május 26-án a Váci Mihály Kulturális Központban.A közművelődésben rejlő kiaknázatlan lehetőségekről, az együtt gondolkodásról és a lehetséges kooperációról egyezettek a kollégák.
 • Szépkorúak Akadémiája
  Szépkorúak Akadémiájának május 25-i előadója dr. Gaál Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak Jósa András Oktatókórház IV. Belgyógyászat osztályvezető főorvosa volt, aki a cukorbetegségről osztott meg velünk érdekes információkat.Jövő hét szerdán a Speciális Olimpiai mozgalomról tudhatunk meg többet. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
 • Méhecske Játéktér Borbányán
  A Méhecske Játéktér népi játékaival ismerkedhettek meg játékos foglalkozás keretében a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézményének óvodásai.A rendezvény a Borbányai Művelődési Ház pályázati programja révén, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Csoóri Sándor Alapjának pályázati támogatása jóvoltából valósult meg.
 • Népzenei műsor a Jósavárosban
  Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban működő Garabonciás Művészeti Iskola népi énekes és citerás diákjai adtak népzenei műsort a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesületnek a Jósavárosi Művelődési Házban május 24-én.
 • A Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézet hallgatóinak diplomamunkáiból készült zárókiállítás
  A Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézet hallgatóinak diplomamunkáiból készült zárókiállítás nyílt meg május 19-én a Pál Gyula Teremben.Az eseményen Prof. Dr. habil. Szepessy Béla, a Vizuális Kultúra Intézet igazgatója köszöntötte a látogatókat, a tárlatot Vincze Tamás András egyetemi tanár nyitotta meg. A kiállítás két helyszínen is várja az érdeklődőket: a Pál Gyula Teremben augusztus 20-ig, … Olvass tovább
 • Szépkorúak Akadémiája
  A Szépkorúak Akadémiájának május 18-i előadásán a Sóstói Múzeumfaluról tudhattunk meg érdekességeket Baloghné Szűcs Zsuzsannától, a Sóstói Múzeumfalu területi múzeumigazgatójától, etnográfus muzeológustól.Jövő hét szerdán, május 25-én dr. Gaál Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak Jósa András Oktatókórház IV. Belgyógyászat osztályvezető főorvosa avat be minket a cukorbetegséggel kapcsolatos tudnivalókba. Az előadás ingyenes! 15:00 órától várjuk Önöket a … Olvass tovább
 • Vándorgyűlés és díjátadó
  Szívből gratulálunk Mészáros Szilárdnak, intézményünk igazgatójának, akit a 2022-es év egyesületi emlékplakettjével jutalmaztak, melyet a Magyar Népművelők Egyesületenek 38. vándorgyűlésén vehetett át Bordás Istvántól, a MANE elnökétől május 18-án!
 • Bábszínház a Jósavárosban
  Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület tartott a Mozgó Bábszínház projekt keretében bábkészítéssel egybekötött kézműves foglalkozást a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulói számára a Jósavárosi Művelődési Házban május 18-án.
 • “15+2” Jubileumi nemzetközi vándorkiállítás ünnepi zárórendezvénye
  Május 13-án vehettünk részt Nyíregyháza és szlovák testvérvárosa, Prešov/Eperjes között fennálló 30. éves jubileumi évforduló alkalmából megrendezett Átrium Galéria Prešov “15+2” Jubileumi nemzetközi vándorkiállítás ünnepi zárórendezvényén a Váci Mihály Kulturális Központ fenntartása alatt működő Nyíregyházi Városi Galériában. Az eseményen Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere és Lukáš Anderko, Prešov Város Önkormányzatának tagja … Olvass tovább
 • Szépkorúak Akadémiája
  Mozaikok és templomfreskók a 21. században – Egy ciprusi egyetemi tanulmányút beszámolója címmel tartott előadást Dr. Bene Ágnes, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar egyetemi adjunktusa május 11-én a Szépkorúak Akadémiája előadássorozat keretein belül. Jövő hét szerdán (18-án) 15:00 órától a Sóstói Múzeumfaluról tudhatunk meg érdekességeket Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu és a Jósa András … Olvass tovább
 • Anyák napi köszöntő a Városmajorban
  Az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület hölgy tagjait köszöntötték a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményének néptánc csoportja anyák napja alkalmából május 11-én a Városmajori Művelődési Házban.
 • Két összeillő ember
  Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelmének történetét dolgozta fel Nyomtató Enikő és Csernák Tibor Két összeillő ember címmel május 11-én a Városmajori Művelődési Házban. Közreműködött: Orémusz Maja.
 • Mézeskalács szakkör Butykán
  Májusban is folytatódik a mézeskalács szakkör a Butykai Művelődési Házban.
 • Trianon 100, Összetartoztunk – Összetartozunk
  Trianon 100, Összetartoztunk – Összetartozunk címmel nyílt a Nemzeti Összetartozás Évének keretében a Trianon 100. évfordulójára emlékező kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren május 9-én. Az eseményen Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere mondott köszöntőt. A kiállítást Fazekas Sebestyén, a Terror Háza Múzeum történésze nyitotta meg. Közreműködött: Kubinyi Júlia népdalénekes és Keresztes Sándor … Olvass tovább
 • Kötetbemutató és szakmai nap
  A Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont május 9-én a Változások vonzásában címmel megjelent kötet bemutatójának, mely a Nemzeti Művelődési Intézet szerepének változásába ad betekintést a magyar kulturális életben 2016-2021 között a közösségi művelődés kiteljesedésének korszakában.Az kötetet dr. Németh János István és Závogyán Magdolna írók mutatták be. Az eseményen Nagy Edina, az NMI megyei igazgatója … Olvass tovább
 • Kiállítás és koncert a a Városmajorban
  Belső kontraszt címmel nyílt meg Veres Norbert amatőr festő kiállítása május 8-án a Városmajori Művelődési Házban, melyet a CarPEDIGnem Quartet Felborult bölcsőm lemezbemutató koncertje követett. Az estét az Artézis Trió előadása zárta.
 • Családi nap Mandabokorban
  Nagy sikerű családi napot tartottak május 7-én Mandabokorban a Generációk Egyesületének 10. évfordulója alkalmából.
 • Képregénybörze
  Képregénybörze várta az érdeklődőket a VMKK-ban május 7-én!
 • Rendhagyó néprajzi óra a Kölyökvárban
  Rendhagyó néprajzi órán vehettek részt a gyerekek a Duna Művészegyüttessel május 7-én a Kölyökvárban. A fotókat köszönjük Trifonov Évának!
 • Csík János és a Mezzo koncert
  Csík János és a Mezzo adott fergeteges koncertet a VMKK színpadán május 6-án.Népzene, jazz és tánc ötvözetével kápráztatták el a nézőket.
 • TeSzedd! Önkéntesen a Tiszta Magyarországért
  A Jósavárosi Művelődési Ház május 5-én csütörtökön biztosított helyszínt a TeSzedd! Önkéntesen a Tiszta Magyarországért felhíváshoz csatlakozó Együtt a Családért Kulturális Egyesületnek, több civil szervezetnek és közel 10 osztálynak a Jósavárosi iskolákból, hogy közösen, együtt tisztítsák meg a Jósavárost.
 • Szépkorúak Akadémiája
  Május 4-én dr. Kiss-Benedek Damarisz, a FOME által működtetett Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodák koordinátora beszélt az internetes átverések elleni védekezésről, illetve a pénzügyi fogyasztóvédelemről a digitális térben.Az előadást megelőzően, intézményünk igazgatója, Mészáros Szilárd köszöntötte a megjelenteket. Az idősebb korosztályt célzó ismeretterjesztő előadások szerdánként 15:00 órától hallgathatóak, díjmentesen!
 • Animációs játszóház
  A Primanima Animációs Játszóházán vettek részt nyíregyházi iskolák május 4-én a VMKK-ban. Az immár második alkalommal megrendezett eseményen több csoportban, összesen közel 100 gyermeket kalauzoltak el a Primanima oktatói az animáció világába. A diákok kisebb alkotásokat, filmeket is létrehoztak. Az animációs műhelyből útraindult Primanima Animációs Játszóház Karaván, ami az elmúlt évek alatt, több mint harminc … Olvass tovább
 • 7 műfaj – 1 forrás – 7 alkotó
  7 műfaj – 1 forrás – 7 alkotó címmel nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központ földszinti kiállítóterében május 2-án.Az eseményen Mészáros Szilárd, intézményünk igazgatója köszöntötte a vendégeket. A tárlatot Dienes Róbert magyartanár nyitotta meg. Alkotók: Boros Betty – mandalafestőMihálka György – festőművészSzolanics Elvira – fazekas, keramikusSipos Attila Csaba – festőművészSzakady Kincső – népi kézműves … Olvass tovább
 • Majális Borbányán
  A Borbányai Művelődési Ház udvarán 8 csapat mérte össze főzőtudományát április 30-án, a majális jegyében. A májusfa állítását követően lovasfogaton utazhattak a látogatók. A főzőverseny eredményhirdetését kulturális program és bál követte.Az eseményen Nagy Szabina önkormányzati képviselő, Bajnay Kornél önkormányzati képviselő és Mészáros Szilárd, intézményünk igazgatója is tiszteltét tette.
 • Kézműves foglalkozás a Kertvárosban
  Kézműves foglalkozáson vett részt a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa utcai telephelyének Őzike és Nyuszi csoportja a Kertvárosi Közösségi Házban április 28-án.
 • Anyák napi kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  Az Egymásért-Családok Egyesülete szervezésében anyák napi kézműves foglalkozásnak adott otthont a Jósavárosi Művelődési Ház április 27-én. A foglalkozáson az Arany János Gimnázium és Általános Iskola 2. osztályos tanulói vettek részt.
 • AdHoc-Team koncert
  Nagy sikerű koncertet adott az AdHoc-Team zenekar a Könyv Világnapja alkalmából április 27-én a Városmajori Művelődési Házban.
 • Petőfi Klub Borbányán
  Teltház mellett mutatták be a Magyar Kultúra magazint április 25-én a Borbányai Művelődési Házban. A Petőfi Klub keretében ezúttal Bonczidai Éva főszerkesztő és Döme Barbara főszerkesztő-helyettes beszélt a lapról, majd mint írók is bemutatkoztak egy-egy saját novellával.
 • Anyák napi kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  Anyák napi kézműves foglalkozást tartottak április 25-én a Jósavárosi Művelődési Házban az Eszterlánc Északi Óvoda Mókus csoportjának.
 • Születésnap Borbányán
  A Boreko Színház Születésnap című előadását tekinthette meg a közönség a Borbányai Művelődési Házban április 24-én.
 • 30 éves a Mandala Dalszínház
  A 30 éves Mandala Dalszínház egy színvonalas kiállítással tekint vissza a teátrum legszebb pillanataira. A tárlat megtekinthető a VMKK galériájában.
 • Örkény István: Tóték
  Örkény István örök művét, a Tóték című kiváló előadást láthatta a publikum a VMKK színpadán április 23-án.
 • Mozgó Bábszínház a Jósavárosban
  Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület Mozgó Bábszínház projekt keretében Naninski és Figaro interaktív előadást láthattak a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola 2. osztályos tanulói a Jósavárosi Művelődési Házban április 21-én.
 • Látogatás Sátoraljaújhelyen
  A Váci Mihály Kulturális Központ kutatócsoportja a Nyíregyházi Egyetem oktatóival együtt ellátogatott a sátoraljaújhelyi Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba, ahol az intézmény vezetőségével egyeztettek a közös munkáról és a további együttműködésről.
 • Újra megnyitotta kapuit a felújított Városmajori Művelődési Ház április 20-án!
  A megnyitón Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és Jeszenszki András önkormányzati képviselő mondott beszédet. A megjelenteket Demeterné Fórizs Anita közművelődési szakember köszöntötte.Az intézmény tehetséges csoportjai közül néhányan egy kis műsorral készültek: először az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület énekkara lépett fel, majd a Nyírség Tirpák Népzenei Együttes adott ízelítőt, Illés János vezetésével. Az Igrice Néptáncegyüttes színvonalas … Olvass tovább
 • Húsvéti készülődés a Városmajorban
  Kézműves foglalkozással egybekötött húsvéti tánckoreográfia tanuláson vehettek részt a Városmajori Művelődési Ház látogatói április 14-én, az Igrice Néptáncegyüttes közreműködésével.
 • Mézeskalács készítő szakkör az Alvégen
  Mézeskalács készítő szakkörön vehettek részt az Alvégesi Művelődési Házban. A foglalkozáson a húsvéti ünnepkör figuráit készítették el.
 • 80 nap alatt a Föld körül
  Sipos László, Forster-érmes fotográfus tartott előadást a Városmajori Művelődési Házban április 13-án. A Költőkkel a világ körül című, a 80 nap alatt a Föld körül sorozat keretében megtartott vetített képes előadásra közel 90-en voltak kíváncsiak.
 • Váci Mihály Szavalóverseny
  Intézményünk a Költészet Napja alkalmából idén is meghirdette a Váci Mihály Szavalóversenyt gyermek és ifjúsági kategóriában április 11-én. Nagy örömünkre rengeteg jelentkező érkezett! A helyezések az alábbiak szerint alakultak: Gyermek kategória1. helyezett: Zajácz Lorina2. helyezett: Varga Noémi3. helyezett: Grajczárik Noémi Kira Ifjúsági kategória1. helyezett: Bodor Gergő2. helyezett: Nagy Zsófia Gitta3. helyezett: Molnár ViktóriaKülöndíj: Virág Viktória … Olvass tovább
 • Húsvéti kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  Húsvéti kézműves foglalkozást tartottak az Eszterlánc Északi Óvoda Mókus csoportjának a Jósavárosi Művelődési Házban április 11-én.A gyerekek nyuszit készítettek, aki tojást tart a kezében.
 • Húsvéti kézműves foglalkozás a Kölyökvárban
  Húsvéti kézműves foglalkozáson vettek részt a Kerekerdő óvodásai a Váci Mihály Kulturális Központ Kölyökvár Tagintézményeben.A fotókat Trifonov Éva készítette.
 • Váci Mihályra emlékeztünk
  Váci Mihály halálának 52. évfordulója és a Költészet Napja alkalmából tartottunk megemlékezést április 11-én a Bessenyei téren, ahol városunk szülöttének, Váci Mihály szobrának, koszorúzásával emlékezünk a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költőre, műfordítóra. A megemlékezés a Váci Mihály Kulturális Központ bejáratánál folytatódott. A rendezvényen Nagy Szabina, Nyíregyháza MJV Önkormányzati képviselője mondta el emlékezőbeszédét, illetve Regős … Olvass tovább
 • Kézműves foglalkozás Butykán
  Kézműves foglalkozás keretén belül húsvéti dekorációt és tojásokat készítettek a Butykai Közösségi Házban április 8-án és 9-én. Az elkészült művekből néhány darab fel is került a ház tojásfájára.
 • Szentpéteri Csilla & Band koncert
  Fergeteges hangulatú koncertet adott Szentpéteri Csilla & Band április 8-án a VMKK színpadán!
 • Húsvéti hagyományőrző kavalkád
  Ötödik alkalommal szervezte meg a nyíregyházi Rotary Club a hagyományőrző húsvéti kavalkádot, melynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont április 7-én.A programon a Nyíregyházi RIDENS Gimnázium, Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégium, a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, a Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a … Olvass tovább
 • Így tedd rá továbbképzés
  Háromnapos, élményalapú Így tedd rá továbbképzés zajlott a Váci Mihály Kulturális Központ Kölyökvár Tagintézményeben Balatoni Katalin vezetésével. A fotókat Trifonov Éva készítette.
 • Tőkey Péter festőművész és Tőkey Péterné Kovács Erzsébet agyagszobrászemlékkiállítása
  Megnyílt Tőkey Péter festőművész és Tőkey Péterné Kovács Erzsébet agyagszobrász emlékkiállítása március 31-én.A tárlatot H. Németh Katalin grafikusművész nyitotta meg.Az eseményt Tőkey Péter, a kiállító művészházaspár fia és Kobzos Judit, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatóhelyettese is megtisztelte jelenlétével. Az alkotások április 30-ig várják az érdeklődőket a Pál Gyula Teremben.
 • Túl a Maszat-hegyen
  Az egri Harlekin Bábszínház Túl a Maszat-hegyen című dupla telt házas előadását láthatta a közönség március 29-én a VMKK színpadán.
 • Kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  Kézműves foglalkozáson vett részt az Eszterlánc Északi Óvoda Mókus csoportja március 28-án. A Jósavárosi Művelődési Házban megtartott foglalkozáson tulipánt készítettek a gyerekek. 
 • Bee friendly – Barátságban a méhekkel rajzpályázat
  Nyíregyháza, lengyel testvérvárosa, Rzeszów kezdeményezésére, a Visegrádi Alap, a V4 támogatásával részt vesz a Barátságban a méhekkel pályázatban. Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna és Magyarország városai, azok méhész szakemberei szervezik a 2021 októberétől 2022 május végéig zajló programot, mely a lakosság körében kialakuló méhbarát hozzáállást hivatott erősíteni, főképp az oktatás során az iskolákban. Nyíregyháza 16 iskolájának első … Olvass tovább
 • A Művészeti Szakgimnázium kiállítása
  2022. március 24-én nyílt meg a Művészeti Szakgimnázium 30 éves archívumából válogatott kiállítás intézményünkben. A tárlatot Dr. Habil Erőss István grafikusművész, tanszékvezető egyetemi docens nyitotta meg.
 • Kulturális Seregszemle Borbányán
  A Borbányai Művelődési Ház adott otthont a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség Kulturális Seregszemléjének március 23-án. A résztvevők több mint 20 színvonalas produkciót tekinthettek meg a szövetséghez tartozó helyi nyugdíjas klubok tagjainak előadásában.  
 • Kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  A Jósavárosi Művelődési Ház kézműves foglalkozásán – a jó időt és a tavasz beköszöntét várva – fecskét készítettek március 21-én. A programon a szomszédos Eszterlánc Északi Óvoda Mókus csoportja vett részt.
 • Toros nap Borbányán
  Március 12-én jó hangulatú Toros Napot tartottak a Borbányai Művelődési Házban. A rendezvény megvalósításához nagyon sok segítséget nyújtott Bajnay Kornél önkormányzati képviselő és a Margaréta Nyugdíjas Klub tagjai. Ezúton is köszönjük!
 • Március 15-i foglalkozás a Kölyökvárban
  Nemzeti ünnepeink, értékeinek átadását már óvodás korban, játékosan érdemes elkezdeni. A VMKK Kölyökvár Tagintézményben március 15-e tiszteletére az Északi Eszterlánc Óvoda Kerekerdő Tagintézmény óvodásai látogattak el az intézmény ez alkalomra összeállított komplex programjára. A gyerekek piros-fehér-zöld zászlókat festhettek különböző technikákkal, majd népdal éneklés és tánctanítás következhetett Így tedd rá módszerrel Balasáné Sebestyén Mónika vezetésével, végül a fellelkesült … Olvass tovább
 • A csizmás kandúr
  A Napraforgó Meseszínház varázsolta színpadra A csizmás kandúr című interaktív mesejátékot március 6-án.
 • A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium pályázati kiállítása
  Március 3-án nyílt meg a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium pályázati kiállítása immár hagyományos módon a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti kiállítóterében. Az alkotásokat Dr. Orosz Csaba DLA képzőművész, egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektori megbízottja mellett, Kopasz Tamás képzőművész, intézetigazgató, az Eszterházy Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense zsűrizte. Az … Olvass tovább
 • Tavaszi tárlat
  Március 3-án megnyitott a 2022-es év Tavaszi tárlata a Nyíregyházi Városi Galéria I. emeleti kiállítóterében. Az eseményen Halkóné Dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. A tárlat szabad beadásos rendszerben, mindenféle tematikus megkötöttség nélkül lett meghirdetve, immáron negyedik alkalommal. Ezúttal 22 művész képző- és iparművészeti alkotása került bemutatásra.A kiállítás megjelenése műfajában, technikában és stílusában … Olvass tovább
 • Szakkör foglakozások az Alvégesi Művelődési Házban
  A Nemzeti Művelődési Intézet “Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” elnevezéssel szakkör foglalkozásokat indított az Alvégesi Művelődési Házban. A jelenléti képzések alkalmával az érdeklődők megismerkedhettek a gyöngyfűzés és a mézeskalácskészítés rejtelmeivel.
 • XII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny elődöntő
  A XII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny elődöntője zajlott február 27-én az Alvégesi Művelődési Házban.
 • Süti sütő verseny Oroson
  Süti sütő versenyt tartottak február 26-án az Orosi Közművelődési Színtéren.
 • A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja
  A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak február 25-én. Az egybegyűltek a Szarvas utca elején, a kommunista diktatúra áldozatainak emlékművénél hajtottak fejet. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármesterének köszöntőbeszédét követően, Tóth Bálint: Magyar litánia című költeményét hallhattuk Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színművész előadásában, melyet Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékezőbeszéde követett. Dr. Vinnai Győző országgyűlési … Olvass tovább
 • Kézműves foglalkozás a Kertvárosban
  Kézműves foglalkozással egybekötött farsangi játszóházat tartottak a Kertvárosi Közösségi Házban február 25-én. Kicsik és nagyok is élvezték a télűző délutánt.
 • Borbányai Pálinka és Süteményverseny
  Fergeteges hangulatban zajlott a Borbányai Pálinka és Süteményverseny február 25-én a Borbányai Művelődési Házban.
 • Váci Mihály a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárban
  Váci Mihály, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas, nyíregyházi születésű író, költő munkássága 150.-ként került be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba. Ezen alkalomból tartottak nyilvános sajtótájékoztatót a kulturális központ előtti emlékműnél, mely eseményen Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke, Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója és Stick Gyula, a Váci … Olvass tovább
 • Sóstóhegyi farsang
  Remek hangulatú farsangi ünnepséget tartottak a Sóstóhegyi Nyugdíjas Szervezetben február 24-én. Dr. Hudákné Fábián Nóra, a Sóstóhegyi Közösségi Színtér szakmai munkatársa köszöntötte a meghívott vendégeket és a megjelent klubtagokat. A rendezvényt dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő, Kobzos Judit, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatóhelyettese és Hrenkó András, a Nyírvv Nonprofit Kft. szakmai … Olvass tovább
 • Titokköpülők
  Szakállas Zsolt festőművész Titokköpülők című kiállítása nyílt meg február 24-én a Váci Mihály Kulturális Központ fenntartása alatt működő Pál Gyula Teremben. A tárlatot megnyitotta és thereminen közreműködött Komor Zoltán író. A festmények március 26-ig várják az érdeklődőket!
 • Érzékenyítő foglalkozás a Jósavárosban
  Február 22-én, a magyar parasport napja alkalmából két szemléletformáló, érzékenyítő foglalkozást szervezett az Egymásért-Családok Egyesülete a Jósavárosi Művelődési Házban, melyeken Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Egyesületének elnöke volt az előadó. A programon résztvevők – az Arany János Gimnázium 10/b osztálya és a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület tagjai – hallhattak többek között a … Olvass tovább
 • Télbúcsúztató Borbányán
  A Petőfi Sándor Általános Iskola 4. osztályos diákjait látta vendégül a Borbányai Művelődési Ház február 21-én. A gyerekekkel régi népszokásokat elevenítettek fel, kézműves foglalkozás keretében kiszebábokat készítettek, majd a művelődési ház udvarán a telet jelképező szalmabábut égettek, elűzve ezzel a hideg hónapokat. A programba a Borbányai Margaréta Nyugdíjas Klub is bekapcsolódott, fánksütéssel kedveskedtek a gyerekeknek.
 • Kézműves foglalkozás a Jósavárosban
  Kézműves foglalkozást tartottak az Eszterlánc Északi Óvoda Mókus csoportjának február 21-én a Jósavárosi Művelődési Házban. A foglalkozáson tavaszi képek készültek papírból.
 • Vidám Manók koncert
  Vidám Manók koncert és kézműves játszóház várta a matinérajongókat február 20-án a VMKK-ban!
 • A miniszter félrelép
  Teltházas sikert aratott a Bánfalvy Stúdió A miniszter félrelép című előadása február 19-én a VMKK színpadán. Köszönet a közönségnek és persze a társulatnak!
 • Sajtótájékoztató a Lehozzuk önnek a csillagokat című rendezvénysorozat kapcsán
  A Váci Mihály Kulturális Központ sajtótájékoztatót tartott a Lehozzuk önnek a csillagokat című rendezvénysorozat kapcsán február 16-án. Az idei szezonban is számos izgalmas színházi előadás és koncert kerül színpadra, erről tájékoztatta a helyi sajtókollégákat Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, Mészáros Szilárd, a VMKK igazgatója, valamint Lázár István közművelődési szakember, a programok szervezője.
 • A nyíregyházi Kék Szirom Mentálhigiénés Otthon látogatása a VMKK-ban
  A nyíregyházi Kék Szirom Fogyatékos Lakóotthon 9 lakója látogatta meg a Váci Mihály Kulturális Központ Karnevál című velencei álarc kiállítását február 14-én.Az érkezőket Mészáros Szilárd, a VMKK vezetője fogadta.A vendégek Pappné Glovács Erika szakmai egységvezető kíséretében érkeztek, akitől megtudtuk, hogy ők is a közelgő farsangra készülnek és inspirációt szeretnének meríteni a színpompás álarcokból.  A tárlat … Olvass tovább
 • Szakmai továbbképzés a Kölyökvárban
  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület szervezésében Megyei Szakmai Továbbképzést tartottak Nyíregyházán a Kölyökvárban 90 fiatal táncospalánta számára a Mezőföld táncaiból február 12-én. A mesterek Hahn-Kakas István és Tombor Bea voltak. A muzsikát ezúttal is a Szikes Zenekar biztosította!A fotókat Trifonov Éva készítette.
 • Nyíri Honvéd Egyesület a Kölyökvárban
  A Nyíri Honvéd Egyesület tagjai a Kölyökvárban leltek új otthonra. Vezetőjük, Tóth Sándor nyá. ezredes, helytörténész, közíró, végtisztességi szónok beszédében megköszönte Mészáros Szilárdnak, a VMKK igazgatójának támogatását. A csoport minden hónap utolsó kedd délutánján találkozik, ezzel is bővítve a Kölyökvár közösségi palettáját.A nagy népszerűségnek örvendő épületben – csak január hónapban – több, mint ezer látogató … Olvass tovább
 • Vuk, a kisróka
  Vuk, a kisróka szórakoztatta a közönséget február 6-án a Pódium Színház előadásában. Február 20-án a Vidám Manók Együttes koncertje várja a matinérajongókat.

Sütiket használunk a felhasználói élmény folyamatos fejlesztésére és a weboldal egyes funkcióinak biztosítására. A weboldal használatával elfogadja a sütik alkalmazását.
ELFOGADOM
A SÜTIKRŐL BŐVEBBEN
BEÁLLÍTOM A SÜTIKET